google-site-verification=a5KMuKOMpzdoU_Xc0iQCYx0LOPeN63RzQhWtq4ctSyo

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom
Kategóriák / Termékek

Zach"s

ZACH'S PESTO & CHILI S.R.O.

"2012-ben indultunk, amikor egy üzleti ötletünk támadt a friss fűszernövények termesztésével és értékesítésével. Prágában, Zbraslav közelében béreltünk egy 400 m2-es kis szántót, amelyen tesztelésre telepítettük az első fűszernövényeket és zöldségeket. Az első évben különféle fűszernövényeket és paradicsomot próbáltunk termeszteni. Eleinte inkább "szórakozásból" volt chili paprika a fóliás edényben. Mi azonban több fajta bazsalikomot is vetettünk, és ezek közül kerestük a legjobbat ízvilágban. Az első év nagyon tanulságos volt számunkra. Sajnos még a tolvajok sem kerültek el minket. Eljött az ősz és betakarítottuk az első chilipaprikánkat.

Nagyon vártuk 2013 tavaszát, de nem tudtuk, hogy idén mekkora változások várnak ránk. Gondosan, előre elkészítettük a terepet. A kis fóliafához még egy fóliafa került, egy sokkal nagyobb. Az ágyásokat kecsketrágyával trágyáztuk meg, majd a tavalyi gyomnövényes tapasztalatok után nem szőtt anyaggal borítottuk be az ágyásokat. Szántóföldi és hazai palántáink május 15-ét várták, amikor elmúltak a talajfagyok. Utánuk azonban napokig megállás nélkül esett az eső, ami későbbi árvizeket okozott. Terünk a Berounka folyótól kb. 500 m-re volt, az árvíz idején kb. 2 m volt a víz a helyszínen. Egy hét várakozás után apadt a víz, és végre láthattuk, milyen károkat okozott az árvíz. Minden tavaszi edzésünk és munkaidőnk tönkrement. Szomorú idő volt. Az előkészített palántákat kiosztottuk, a tábla egy kis részét megjavítottuk. Helyben azonban már nem lehetett gyógynövényeket termeszteni. Az árvizek kihozták a szelet a vitorláinkból, és egész nyáron azon töprengtünk, mit tegyünk ezután? Ősszel azonban ránk mosolygott a szerencse, vagy jobban mondva Václav Valenta kertész úr, aki nélkül nem csinálnánk azt, amit ma. Lehetőséget kaptunk arra, hogy a prágai Zbraslavban található családi kertjében elkezdjünk gyógynövényeket termeszteni.

2014 nagyszerű év volt. A kertészetben nemrég kezdtük el a gyógynövénytermesztést, palántákat készítettünk elő tavaszi értékesítésre. És mi volt a legcsodálatosabb? Ettől kezdve egy 22 m hosszú, 50 m 2 körüli termőterülettel rendelkező üvegház állt rendelkezésünkre.A szezon már javában zajlott, de rájöttünk, hogy ezen a területen gyógynövényeket termesztünk, majd éttermeknek adjuk el. , még puszta költségen sem termelnénk nyereséget. Akkoriban sok bazsalikom volt a kertben, amit be kellett gyűjteni. Az általunk kedvelt utazásoknak és a meglátogatott helyeknek köszönhetően egy zseniális ötletünk támadt: "Kezdd el pesto készítését!". Elkezdtük megvitatni és megvitatni az ötletünket a barátok között. Olaszországi utazásaink óta már pontosan tudjuk, hogy hol vásárolhatunk kiváló sajtokat, szárított paradicsomot és mindent, ami a pesto elkészítéséhez szükséges. A legjobb ajánlat nem sokáig váratott magára. Pestoval való részvételünket jelentette az F.O.O.D magazin által szervezett Food Picnic standon.Elmentünk az olaszországi Torinóba és megvettünk mindent, amire szükségünk volt. Barátaink, Štěpán és Jana Vašáková segítségével elkészítettük az első pestónkat egy megjegyzett recept alapján. A Food Piknik a várakozásokat felülmúlta, és mindenféle ajánlat özönlött. Az egyik ajánlat egy partnerség és egy pesto-gyártó cég alapítása volt.

A 2015-ös év ismét tele volt változásokkal, örömökkel és csalódásokkal. Elkezdtünk együtt dolgozni egy cégben. A kölcsönös együttműködés azonban néhány hónap elteltével nem működött, így kiléptünk a cégtől. Idén a kertészetben is elkezdtük a chili paprika termesztését és ősszel 18 kg Jalapeno, Chile de Arbol, Habanero, Cherry Bomb stb chilifajtákat szüreteltünk. Így alakult utunk a "chilivel" és az első chili megtermelése szószok, amelyekkel segített nekünk – kezdte Urban Arsenyuk barát. Felvettük a receptet, és azóta is sikeresen gyártjuk.

2016 van, és elindítottuk a Zach's Pesto & chili s.r.o."

Rendezés: